۱۳۸۷ آبان ۱۲, یکشنبه

بنجامین هریسون



بنجامین هریسون بین سالهای ۱۸۸۹ تا ۱۸۹۳ میلادی ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده داشت. این دوران همزمان است با ۱۲۶۷ تا ۱۲۷۱خورشیدی و دوران سلطنت ناصر الدین شاه قاجاردر ایران. جنبش تنباکودرهمین سالها در ایران بوقوع پیوست.




بنجامین هریسون، بیست وسومین رییس جمهوری آمریکا



بنجامین هریسون درهشتمین دور رای گیری درکنوانسیون جمهوری خواهان در سال ۱۸۸۸ به عنوان نامزد این حزب برای انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شد.

دموکراتها هریسون را بن کوچولومی نامیدند زیرا با ۱۶۷ سانتیمترقد، چندان بلند قد به حساب نمی آمد، جمهوری خواهان در پاسخ می گفتند اوآنقدربزرگ است که کلاه پدربزرگش را بر سربگذارد و جای او را پر کند. پدربزرگ بنجامین، ویلیام هنری هریسون، نهمین رییس جمهوری آمریکا بود.

از وکالت تا سناتوری

بنجامین هریسون سال ۱۸۳۳ در مزرعه ای در اوهایو بدنیا آمد، هریسون ابتدا در دانشگاه میامی در اوهایو درس خواند، سپس در سینسیناتی به تحصیل در رشته حقوق پرداخت وبعد به ایندیاناپولیس واقع در ایالت ایندیانا رفت تا در کنار کار وکالت به فعالیت سیاسی درحزب جمهوری خواه ادامه دهد.

بنجامین سال ۱۸۵۳ با کارولین اسکات ازدواج کرد، درجنگهای داخلی درواحد داوطلبان پیاده نظام، درجه سرهنگی گرفت و پس از پایان جنگ داخلی با سوابقی که داشت به یکی از شخصیتهای مهم ایندیاناپولیس تبدیل شد وهمین برشهرتش به عنوان یک وکیل برجسته افزود.

بنجامین هریسون، سال ۱۸۷۶ در انتخابات برای فرمانداری ایندیانا از دموکراتها شکست خورد، اما بعدها در انتخابات سنا پیروز شد و سالهای دهه ۱۸۸۰ میلادی در سنای آمریکا خدمت کرد.

ریاست جمهوری

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۸۸۸، بنجامین هریسون از نظر مجموع آرای عمومی، از رقیب دموکراتش کلیولند، ۱۰۰ هزار رای کمتر داشت، اما اکثریت آرای الکتورال را با اختلاف قابل توجهی بدست آورد. درآن زمان جمعیت ایالات متحده آمریکا ۶۲ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۷۱۴ نفر بود.

بنجامین هریسون خود در جریان تبلیغات انتخاباتی اش به کسی وعدهای نداد، اما طرفدارانش از طرف او وعده های بیشماری داده بودند.

سیاست خارجی

بنجامین هریسون از سیاست خارجی قاطعانه ای که در دوران ریاست جمهوری اش در پیش گرفت، رضایت داشت. اولین کنگره پان آمریکن، سال ۱۸۸۹ درواشنگتن تشکیل شد ودراین نشست پایه های تشکیل “اتحادیه پان آمریکن” گذاشته شد. هریسون دراواخر دوره ریاست جمهوری اش، لایحه الحاق هاوایی به خاک آمریکا را به سنا تقدیم کرد و در کمال ناباوری پرزیدنت کلیولند (رییس جمهوری بعدی) از پی گیری این کارصرفنظر کرد.

پیشرفت در داخل

بنجامین هریسون چندین لایحه مهم را در مورد امور داخلی و پیشرفت کشور، امضا کرد. توسعه نیروی دریایی واختصاص یارانه برای خطوط کشتیرانی بخارازجمله این لوایح بود.

بزرگترین مشکل داخلی که، بنجامین هریسون با آن روبرو شد، مساله تعرفه های گمرکی بود. نرخ بالای تعرفه های گمرکی که در آن زمان وجود داشت خزانه کشور را با مازاد تراز بازرگانی مواجه ساخته بود. طرفداران اعمال تعرفه های پایین گمرکی استدلال میکردند که این مازاد به مشاغل ضربه می زند. هریسون برای حل مشکل مازاد، تعرفه شکرخام وارداتی را حذف کرد و به تولید کنندگان ومزرعه داران شکردر داخل ایالات متحده به ازای هر پوند شکر۲ سنت غرامت پرداخت کرد.

مشکل مازاد تراز، تا پیش از به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری هریسون رفع شد. سال ۱۸۹۲ جمهوری خواهان بار دیگر بنجامین هریسون را برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد کردند اما این بارهریسون از کلیولند شکست خورد.

بازنشستگی

بنجامین هریسون، پس از پایان دوره ریاست جمهوری به ایندیانا پولیس بازگشت. او سال ۱۸۹۶ با بانویی به نام مری دیمیک ازدواج کرد. بنجامین هریسون سال ۱۹۰۱ درایندیاناپولیس درگذشت.

VOA




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر