۱۳۸۶ بهمن ۳, چهارشنبه

کلیه ی درایور های مورد نیاز VGN-FZ290

در زیر کلیه ی درایورهای مورد نیاز برای نصب ویستا بروی وایو VGN-FZ290 قرار داده شده.




img.jpg


 




Audio (Sound) SigmaTel® Audio Driver Update - Resolves multiple issues. See more..




11/07/2007 Camera VAIO® Camera Capture Utility - Resolves an issue where the playback speed in preview mode is faster than normal. See more..
9.40 MB

10/16/2007
Notebook Control and Utilities
Sony® Notebook Utilities - Installs the originally shipped version of the Sony Notebook Utilities. See more..

54.10 MB


10/16/2007
Notebook Control and Utilities
Sony® Notebook Utilities - Installs the originally shipped version of the Sony Notebook Utilities. See more..

54.10 MB


10/16/2007 Notebook Control and Utilities Sony® Notebook Utilities - Installs the originally shipped version of the Sony Notebook Utilities. See more..




10/16/2007 Video Intel® Graphics Media Accelerator Driver - Installs the originally shipped version of the Intel Graphics Media Accelerator Driver. See more..
14.57 MB

10/16/2007
Bluetooth® Wireless
Broadcom® Bluetooth® Driver - Installs the originally shipped version of the Broadcom Bluetooth® Driver. See more..

28.00 MB


10/16/2007
Bluetooth® Wireless
Broadcom® Bluetooth® Driver - Installs the originally shipped version of the Broadcom Bluetooth® Driver. See more..

28.00 MB


10/16/2007 Bluetooth® Wireless Broadcom® Bluetooth® Driver - Installs the originally shipped version of the Broadcom Bluetooth® Driver. See more..
28.00 MB

10/09/2007
Wireless LAN
Intel® Wireless WiFI Network Connection Driver - Installs the originally shipped version of the Intel Wireless WiFI Network Connection Driver. See more..

5.16 MB


10/09/2007
Wireless LAN
Intel® Wireless WiFI Network Connection Driver - Installs the originally shipped version of the Intel Wireless WiFI Network Connection Driver. See more..

5.16 MB


10/09/2007 Wireless LAN Intel® Wireless WiFI Network Connection Driver - Installs the originally shipped version of the Intel Wireless WiFI Network Connection Driver. See more..
5.16 MB

10/09/2007
Motherboard
Intel® Chipset Device Software - Installs the originally shipped version of the Intel Chipset Device Software. See more..

2.05 MB

۱۳۸۶ دی ۳۰, یکشنبه

DVB کارت جدید Skystar 2 2.8A

تفاوت ظاهری قابل تشخیص حذف تیونر قبلی و استفاده از دو عدد چیپ بر روی برد اصلی بجای آن می باشد. فکر می کنم حدود قیمتش 70000 تومان باشه

برای کسب اطلاعات بیشتر از این لینک استفاده کنید : Technisat

SkyStar 2 TV PC-Karte inkl. Fernbedien-Set. Das Fernbedien-Set besteht aus einer TechniSat-Fernbedienung und einem USB IR-Empfänger.

Die PC-Karte ist neben dem Empfang von digitalen Fernseh- und Radioprogrammen über Satellit auch bestens geeignet für Datendienste oder "High-Speed Internet via Satellit" (so z.B. für T-DSL via Satellit, skyDSL, Filiago oder sat_speed+).

Unterstützte Betriebssysteme

Windows 2000 Professional/Server (Service Pack 4 oder höher)
Windows XP Home/Professional (Service Pack 2 oder höher)
Windows XP Professional x64 Edition
Windows Server 2003
Windows Vista x86 / x64

Systemvoraussetzungen (Minimalanforderungen)

Rechnerleistung
700 MHz Intel Pentium III oder gleichwertiger Prozessor
256 MB Arbeitsspeicher (RAM)

Verfügbarer Festplattenspeicher
30 MB freier Festplattenspeicher
10 GB freier Festplattenspeicher für die PVR-Funktion

Verfügbarer Steckplatz
1 freier PCI-Slot

Hardware
Soundkarte mit DirectX-Unterstützung
3D-Grafikkarte (mit Hardware-Overlay-Unterstützung und aktuellen Treibern)

Zusätzlich benötigte Software
Internet Explorer (ab Version 6)
DirectX (ab Version 9)
MediaPlayer (ab Version 9)

Systemvoraussetzungen für den HDTV-Empfang

Rechnerleistung
Intel Pentium 4 oder AMD Athlon XP mit 2400 MHz oder höher

Hardware
3D-AGP-Grafikkarte
(mit MPEG2-Hardwarebeschleunigung, Overlay-Unterstützung und aktuellen Treibern)

۱۳۸۶ دی ۲۹, شنبه

لازم به توضیح است که این مجموعه در ویندوز اکس پی به پایین قابل اجرا است،بعد از دانلود فایل ایمج را توسط برنامه ی نرو و یا الکل رایت کنید .

 

تاریخ تمدن نام مجموعه کتابی ۱۱ جلدی است که ویل و آریل دورانت درباره‌ی تاریخ زندگی انسان از دوران پیش از تاریخ تا قرن هجدهم نوشته‌اند.

این مجموعه ناتمام است. دورانت می‌خواست نگارش آن را تا تاریخ معاصر غرب (تا سال ۱۹۳۳) ادامه دهند اما با مرگ هر دو، مجموعه تاریخ تمدن فقط تا جلد یازدهم که اختصاص به دوران ناپلئون دارد پیش رفت.

کتاب‌های یازده جلدی تاریخ تمدن عبارتند از:

مشرق زمین، گاهواره تمدن
یونان باستان
قیصر و مسیح
عصر ایمان
رِِنسانس
اصلاح دین
آغاز عصر خرد
عصر لویی
عصر ولتر
روسو و انقلاب
عصر ناپلئون
در ۶ جلد نخست این مجموعه نام ویل دورانت به عنوان نویسنده آمده است و آریل دورانت، همسرش ویراستار است و در جلدهای بعدی هر دو نویسنده هستند.

ویلیام جیمز دورانت (۵ نوامبر ۱۸۸۵ - ۷ نوامبر ۱۹۸۱ (میلادی))، فلسفه‌دان، تاریخ‌نگار و نویسندهٔ آمریکایی است.

مهم‌ترین اثر او تاریخ تمدن، مجموعه کتابی ۱۱ جلدی است که با همکاری آریل دورانت، همسرش نوشته‌است. وی در این کتاب توانسته‌است با استفاده از آثار مورخان دیگر -از هرودوت تا آرنولد توین‌بی- که از ابتدای تاریخ مکتوب بشر تا کنون زیسته‌اند، مکتب نوینی از تاریخ‌نگاری را بوجود آورد.

بر خلاف دیگر تاریخ‌نگاران که تنها سیر تمدن بشری را مورد توجه قرار دارند، وی در اثر خود به عوامل تمدن‌ساز نیز توجه می‌کند. در این باره از او نقل‌قولی دارد که چنین است : «تمدن رودی است با دو ساحل»[1]. این نقل قول بطور ضمنی به این مساله اشاره دارد که تاریخ‌نگاران اغلب نهایت توجه و دقت خود را صرف رودخانهٔ در جریان تاریخ نموده‌اند که معمولاً پرآشوب و پرهیاهوست و اجازهٔ برداشت‌ها و تفاسیر صحیح را نمی‌دهد. در مقابل او دیدگاه دیگری را مطرح می‌کند که در آن حواشی تاریخ و تمدن -ساحل‌ها- می‌توانند به اندازهٔ خود متن تاریخ مهم باشند. از جمله آثار شناخته شده وی در ایران می‌توان به دو اثر دیگر یعنی تاریخ فلسفه و لذات فلسفه ترجمه دکتر عباس زریاب خویی اشاره کرد.

ويليام جيمز دورانت(1981-1885)، در رشته‌هاي فلسفه ، زيست شناسي و تعليم و تربيت دانش‌اندوزي كرد و سرانجام از دانشگاه كلمبيا دكتراي فلسفه گرفت. او از بزرگ‌ترين از بزرگ‌ترين تاريخ‌نگاران معاصر به شمار مي‌آيد كه در كتاب تمدن خود، از آثار همه‌ي تاريخ‌نگاران جهان، از پدر تاريخ يعني هرودوت تا آرنولد توين‌بي، سود جسته و مكتب جديدي از تاريخ‌نگاري ايجاد كرده است. اگر تاريخ‌نگاران ديگر فقط به سير تمدن بشري توجه كرده‌اند، او به عامل‌هاي تمدن ساز در طول تاريخ توجه ويژه داشته است.

زندگي دورانت

ويليام جيمز دورانت ، در 5 نوامبر 1885 در منطقه‌ي " نورث آدامز " ماساچوست به دنيا آمد و در 7 نوامبر 1981، در سن 96 سالگي در لوس آنجلس درگذشت. او تحصيلات خود را در رشته‌هاي فلسفه، زيست‌شناسي و تعليم و تربيت در دانشگاه‌هاي مختلف گذراند و در سال 1917، از دانشگاه كلمبيا دكتراي فلسفه گرفت و يك سال در همان دانشگاه فلسفه تدريس كرد. او از دوران كودكي انساني پركار بود . پدرش در اين باره گفته است: " شايد هنگامي كه من هنوز در خواب بودم، سر كار مي‌رفت و شب كه باز من به خواب رفته بودم، برمي گشت. او هميشه سختكوش بود. كاهلي و تنبلي او را به ياد ندارم. "

دورانت ، ضمن تحصيل مي خواست كشيش بشود، ولي با خواندن كتاب "اخلاق" نوشته اسپينوزا، از اين كار منصرف شد و گفت:"نمي‌توانم بين آراي ديني و انسان دوستي با سوسياليزم ارتباطي منطقي برقرار سازم." هنگامي كه هم تحصيل مي كرد و هم تدريس، با دوشيزه آريل كه از شاگردان باهوش او بود، ازدواج كرد و كتاب تاريخ تمدن را به كمك همسرش به پايان رساند. اين همسر دانشمند تا 25 اكتبر 1981، يعني سيزده روز پيش از مرگ همسر، استاد و همكارش، ويل دورانت زنده بود و به زبان ديگر، تا آخر عمر با او بود.

ويل دورانت زماني كه در دانشگاه‌هاي "سيتون هال " زبان لاتين و فلسفه را فرا مي‌گرفت، به طور آزاد و در حاشيه آن براي ارضاي حس كنجكاويش تاريخ مي‌خواند. عشق او به تاريخ او را به سوي اين رشته سوق داد. او از آغاز تمدن بشر تا زمان خودش را مطالعه كرد و هرگز در رشته‌ي تاريخ مدرك دكترا نگرفت؛ گر چه بزرگ‌ترين تاريخ‌شناس زمان خود شد.

ويل دورانت در قالب مطالعه‌ي زندگي فيلسوفان بزرگ دنيا، از حكماي يونان قديم تا دوره معاصر، روي‌دادها و پديده‌هاي تاريخي را كه همزمان با زندگي آن فيلسوفان بود، مطالعه كرد او عقيده داشت كه فيلسوفان به دو صورت بر تاريخ بشر مؤثرند : اول ، تحت تأثير روي‌دادهاي گذشته و حال قرار گرفته و جهان بيني جديدي بيان كرده اند. دوم ، اين جهان‌بيني در سير روي‌دادهاي آينده مؤثر بوده و دوران پس از آنان را تغيير داده است. از اين جهت بود كه دو جلد از يازده جلد كتاب تاريخ تمدن خود را به نام دو فيلسوف بزرگ نوشت: جلد نهم كتاب را تحت عنوان "عصر ولتر " معرفي كرده است و در آن، همه روي‌دادهاي اروپا را در مسير زندگي ولتر جستجو مي كند و تأثيري را كه او بر عصر خويش گذاشت، نمايان مي‌سازد. در جلد دهم نيز كه "روسو و انقلاب" نام دارد، تأثير آراي ژان ژاك روسو، فيلسوف بزرگ فرانسوي را بر انقلاب فرانسه نشان مي‌دهد.

شيوه تاريخ نويسي ويل دورانت

دورانت در آغاز، ضمن آن كه مديريت دانشگاه لبورتمپل را در نيويورك بر عهده داشت و در بخش فلسفه، استاد دانشگاه كاليفرنيا بود، كتابي با عنوان "تاريخ فلسفه" نوشت. سپس، از سال 1927 تصميم گرفت تاريخ تمدن جهان را تدوين كند. او براي نوشتن هر جلد از اين كتاب، با توجه به موضوع آن و جايي كه بايد تاريخ آن نوشته شود، به آن نقطه‌ي جغرافيايي سفر مي‌كرد. او به همراه همسرش، "آريل دورانت"، در سال 1930 رهسپار سفر دور دنيا شدند و مصر، خاور نزديك، هندوستان، ژاپن و ساير سرزمين‌هاي خاور دور را از نزديك ديدند. بار ديگر در سال 1932، به گشت و گذار در ژاپن و منچوري، سيبري، روسيه، لهستان پرداختند. اين سفرها، به نگارش كتاب "مشرق زمين، گاهواره تمدن" كه در سال 1935 انتشار يافت، كمك فراواني كردند. اين نخستين جلد از مجموعه كتاب‌هاي تاريخ تمدن بود. پس از آن، سفرهاي بسيار ديگري به اروپا، خاورميانه و خاور دور پيش آمد، از جمله، از تابستان سال 1948 به مدت 6 ماه در تركيه، عراق، ايران و اروپاي شرقي به مسافرت پرداختند.

ويل دورانت بيش از تاريخ‌نگاران ديگر به عامل‌هاي تمدن‌ساز در طول تاريخ توجه داشته است. خود او مي‌گويد:" تمدن رودي است با دو ساحل " و چنين مي انديشد كه بيش تر تاريخ نگاران تنها به خود رود توجه دارند و اين رودخانه، گه گاه به دست آنان كه مي‌كشند، مي‌دزدند و غوغا مي‌كنند، پر از خون شده است. او كوشش فرهنگي خود را در مجموعه‌ي بزرگ "تاريخ تمدن" وقف نوشتن روي‌دادهايي كرد كه در دو ساحل رخ داده است و روي مي‌دهد، جايي كه به قول او:"مردمان گمنام خانه مي‌سازند، عشق مي‌ورزند، كودك مي‌پرورند، آواز مي‌خوانند، شعر مي‌سرايند و مجسمه مي‌سازند." از اين رو، در كتاب تاريخ تمدن او از رويداد نگاري ساده گرفته تا جنبه‌هاي علمي تاريخي و حتي فلسفه تاريخ ديده مي‌شود و باريك‌ترين و پيچيده‌ترين بازتاب‌هاي انديشه‌ي انسان را كه مذهب، فلسفه، علم و هنر باشد، شرح داده است.

دورانت در آغاز كتاب تاريخ تمدن خود كه از شرق باستان آغاز مي شود و سرانجام با عصر ناپلئون پايان مي پذيرد، مي‌نويسد:"مي‌خواهم تاريخي پيرامون تمدن بنويسم و با كم‌ترين جا، بيش‌ترين مطلب را درباره سهم نبوغ و كارمردان بزرگ به ميراث فرهنگي بشر بيان كنم." ويل دورانت در اصل به تاريخ به عنوان يك علم مجرد نگاه نمي كرد ، بلكه تاريخ را همواره با تأثير عامل‌هاي ديگر بر روي آن در نظر مي‌گرفت. او در كتابي با عنوان درس‌هاي تاريخ كه در سال‌هاي پاياني زندگي خود و پس از پايان يازده جلد كتاب تاريخ تمدن خود تأليف كرد، تأكيد دارد كه تاريخ ملت‌ها بايد با توجه به پديده هاي علمي جديد ، مانند زيست‌شناسي و هم چنين نژاد، اخلاق، اقتصاد، فلسفه، شيوه‌ي حكومت، مفهوم پيشرفت، جغرافيا و عنصرهاي ديگري كه در ساختار تاريخ بشريت مؤثرند، به نگارش درآيد.

دورانت ادعا مي كند كه تاريخ پيرو زمين‌شناسي است و براي توجيه ادعاي خود مي‌گويد:"هر روز در گوشه‌اي، دريا بر خشكي يا خشكي بر دريا پيشروي مي‌كند. شهرها زير آب ناپديد مي‌شوند و ناقوس كليساها نواي غم‌انگيز سر مي‌دهند. اقليم بر احوال انسان‌ها سخت مسلط است؛ هم چنان كه مونتسكيو بر آن تأكيد دارد. جغرافيا، زادگاه تاريخ است، مادر و پرورنده آن است و خانه‌اي است كه تاريخ در آن نظم مي‌پذيرد. قانون‌هاي اخلاقي نيز پيرو تاريخند. آن‌ها ناگزيرند با شرايط تاريخي و محيطي سازش داشته باشند. اگر تاريخ اقتصادي بشر را به سه مرحله‌ي شكار، كشاورزي و صنعت تقسيم كنيم، مي توانيم انتظار داشته باشيم كه قانون اخلاقي هر مرحله، در مرحله بعد تغيير كرده است. در مرحله شكار، انسان ناگزير بود كه هر دم در تعقيب و كشتن باشد. درنده خويي كه ويژگي اخلاقي اين دوره است، در دوران هاي ديگر وجود ندارد ."

ويل دورانت درباره اهميت ارتباط دين با تاريخ مي‌نويسد:"حتي مورخ شكاك هم فروتنانه در برابر دين تعظيم مي‌كند، زيرا مي بيند كه دين در هر سرزميني و هر عصري، درهمه‌ي شئون زندگي بشر تأثير مستقيم دارد." و اين كه جلد سوم و چهارم و ششم تاريخ خود را تحت عنوان " قيصر و مسيح "، " عصر ايمان " و سرانجام " اصلاح دين " بيان مي‌كند، ‌به همين منظور است. او در بيان اهميت دين در تاريخ بشريت مي‌گويد:"دين باعث تسلاي همه ابناي بشر بوده است و معلمان ، پدران و مادران را در تأديب جوانان ياري كرده است."

به نظر او، اقتصاد و چگونگي گذران زندگي، در سير تحولات تاريخي نقش مستقيم دارد و در روابط بين المللي به طور معمول، "اصطكاك منافع اقتصادي" جنگ و بحران مي‌آفريند. جنگ‌ها مسير تاريخ ملت‌ها را تغيير مي‌دهند. او يكي ار عنصرهاي پايدار تاريخ را جنگ مي‌داند. از زمان بربريت تا تمدن و دمكراسي، همواره اين پديده برقرار بوده است و از 3421 سال تاريخ مدون بشر، فقط 268 سال آن بدون جنگ گذشته است. ويل دورانت براي آن كه بگويد كه در طول تاريخ ، بشريت نتوانسته است از جنگ پرهيز كند، به گفته هراكليتوس، فيلسوف يوناني اشاره مي‌كند كه:"جنگ يا رقابت، پدر همه چيز است."

اثر جاودانه

كتاب‌هاي يازده جلدي تاريخ تمدن او عبارتند از :

1- مشرق زمين، گاهواره تمدن؛ 2- يونان باستان؛ 3- قيصرو مسيح 4- عصر ايمان؛ 5- رِِنسانس؛ 6- اصلاح دين؛ 7- آغاز عصر خرد؛ 8- عصر لويي؛ 9- عصر ولتر؛ 10- روسو و انقلاب و 11 – عصر ناپلئون.

ويل دورانت 90 ساله بود كه دست از كار كشيد ؛ در حالي كه هنوز شوق ادامه تدوين تاريخ را داشت، مي گفت :" نفس آرزومند است، اما تن نمي‌كشد."

جلدهاي يازده گانه‌ي تاريخ تمدن، همواره از پرفروش‌ترين كتاب‌هاي جهان بوده و هنوز هم اين گونه است. جلد دهم كتابش، روسو و انقلاب، در سال 1968 جايزه ادبي " پوليتزر " را دريافت كرد. (اين جايزه را ژوزف پوليتزر (1911 – 1847) ناشر و روزنامه نگار آمريكايي، بنيان‌گذاري كرد و هر سال به برگزيدگاني از رشته‌هاي گوناگون روزنامه‌نگاري و ادبيات ايالات متحده‌ي آمريكا داده مي‌شود.)

ترجمه‌ي متن انگليسي مجموعه‌ي تاريخ ويل دورانت در سال‌هاي 1337 تا 1359، در 27 جلد توسط انتشارات فرانكلين سابق و اقبال در ايران به چاپ رسيد. اين كتاب ها را 20 مترجم به فارسي برگرداندند. پس از آن كه مؤسسه انتشارات و آموزش انقلاب اسلامي به جاي مؤسسه فرانكلين بنيان‌گذاري شد، 27 جلد كتاب تاريخ ويل دورانت، در يك مجموعه‌ي فشرده‌ي يازده جلدي انتشار يافت. مترجمان اصلي تاريخ تمدن ويل دورانت عبارتند از:

احمد بطحايي، احمد آرام، ‌علي پاشايي، امير حسين آريان‌پور، فتح الله مجتبايي، هوشنگ پير نظر، حميد عنايت، پرويز داريوش، علي اصغر سروش، ابوطالب صارمي، ابوالقاسم پاينده، ابوالقاسم طاهري، صفدر تقي‌زاده، ‌فريدون بدره‌اي، سهيل آذري، پرويز مرزبان، اسماعيل دولتشاهي، عبدالحسين شريفيان، ‌ضياءالدين طباطبايي، علي اصغر بهران بيگي.

دورانت در نگاه انديشمندان

ويل دورانت كار پژوهشي و علمي خود را از فلسفه آغاز كرد و با تاريخ به پايان رساند. هنري توماس، در كتاب "بزرگان فلسفه "، ضمن آوردنشرح حال او مي‌نويسد:"بزرگ‌ترين كار او در فلسفه اين بود كه انديشه‌ها و افكار دشوار و پيچيده را به زباني ساده و گيرا بر مي‌گرداند. وي فلسفه را از زاويه‌هاي مهجور و دور از دسترس بيرون آورد و در خانه‌هاي مردم عادي ، در دسترس همه قرار داد و آن را مقبول عام ساخت."

تاريخ او را مي‌توان مجموعه‌اي از جامعه‌شناسي، فلسفه و تاريخ دانست. به زبان ديگر ، اثر او گنجينه‌اي از علوم انساني است و مي‌توان گفت، 600 سال پس از مرگ ابن‌خلدون، ويل دورانت تاريخ را به سبك او نوشته است؛ زيرا در تمام مراحل آن، نكته‌هاي ظريف جامعه‌شناسانه را رعايت كرده است.

منبع :

1. هانري توماس. بزرگان فلسفه. ترجمه‌ي فريدون بدره‌اي(تهران، انتشارات كيهان، 1365)

2. ويل و آريل دورانت. درس‌هاي تاريخ . ترجمه‌ي خشايار ديهيمي و احمد بطحايي (تهران، انتشارات آموزش انقلاب اسلامي، 1372)

3. دايره المعارف آمريكانا، جلد نهم ، ص 486.

4. ويل دورانت، تاريخ تمدن، 27 جلدي(تهران، ‌انتشارات فرانكلين، 1341).

دانلود: طرح جلد اول کتاب

دانلود مجموعه ی تاریخ تمدن ویل دورانت بصورت مالتی مدیا


 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

 

کتاب اول : مشرق زمین گاهواره تمدن

کتاب دوم: یونان باستان

کتاب سوم :قیصر و مسیح / فصل اول تا پانزدهم / فصل شانزدهم تا سی ام

کتاب چهارم: عصر ایمان / فصل اول تا هفدهم / فصل هجدهم تا سی و نهم

کتاب پنجم: رنسانس / عکس جلد

لینک های کمکی : 01 / 02 / 03 / 04 /05 / 06 پسورد : mehdij3

۱۳۸۶ دی ۲۸, جمعه

کرک جدید برای NOD32 به تاریخ 19/1/2008

نکته :زمان وارد کردن یوزر فقط عدد رو وارد کنید مثل 01731166 و EAV را حذف کنید.

19/1/2008


19.jpg



UserName: EAV-01731166
PassWord: 4hv738sfdsUserName: EAV-00314006
PassWord: uhpsw78d5e

UserName: esstrial52
PassWord: 23a42v3x87

UserName: EAV-01734190
PassWord: c2mtasxhwx

UserName: EAV-01712514
PassWord: xxwa8x5nbw

UserName: EAV-01028643
PassWord: jnrbpwewx8

UserName: EAV-00459019
PassWord: eh8urppd3f

UserName: EAV-00318967
PassWord: ejr8cppaxd

UserName: EAV-00318889
PassWord: 3ja755vpmn

UserName: EAV-00317977
PassWord: s24v2vnuhv

UserName: EAV-00313386
PassWord: jvvrdufvpn

عزاداری عاشورا یا تبرج


واقعا چند نفر تو این دوره زمونه عاشقانه واسه حسین سینه می زنن، اگه دستک و دنبک نبود چند نفر؟ اگه قیمه ی عاشورا نبود چی ، راستی تا حالا فکر کردی فلسفه ی وجود سنج و طبل اونم از نوع یاماها و علم و قمه و زنجیر چیه ، راستی با زدن قمه و زنجیر و جر دادن بدن می خواید به چی برسید ، بگید با اعتقادید ، بگید قلدرید ، بگید خرید ، بگید چی ؟

مگه نه که عزا دارید چرا موقع غذا دعواتون میشه ، مگه نکه عزادارید چرا اکثرا لباسای شیک و عینکای گرون و بوی ادکلن میدید و دخترا هم به همین نسبت در حال تبرج ( چقدر ازین کلمه بدم میاد ، البته بیشتر از اون مد کننده ی احمقش) زنجیرو محکم می کوبی تا دختره خوشش بیاد پس حسین چی،چرا تکیه راه میندازید؟ چون روی تکیه ده متر اونطرف ترو کم کنید، مگه برا حسین سینه نمی زنید ،چرا تا بعضی دسته ها به هم می خورن با هم سرشاخ می شن، هان! عزاداری یعنی این؟ متنفرم از ریا و تزویر، یکم دورو ورتو باز تر ببین خودتو ازین دکون نجات بده سطحی نگر! ببین حسین چی گفت ، چه کرد ، چرا کشته شد، اگه اعتقاد داری

۱۳۸۶ دی ۲۴, دوشنبه

خودکشی ممنوع


فکرشو بکن تو خودت دستور قتلتو صادر کنی ولی ندونی که در صورت زنده موندن در اینده چه آثاری ازت به جا می مونه، مثل صادق هدایت اگه در خود کشی اولش نتیجه می گرفت امروز اثری از بوف کور و سه قطره خون و سگ ولگرد و مسخ و…. نبود! چه ادمایی که رفتن و قدر خودشون و ندونستن و چه ادمایی که موند ن و دنیا رو به گه کشیدن، دنیای عجیبیه

۱۳۸۶ دی ۲۱, جمعه

زمستون لعنتی


مدتیه اقایون تو بوق و کرنا کنان دم از ایران هسته ای و پیشرفت نیروی نطامی و شاخو شونه کشیدن برای آمریکا و اسراییل وادعای گرفتن مدیریت جهان و بسیاری گنده گویی های دیگر دنیا رو به بازی گرفته و اینقدر این گونه حرف ها رو تکرار کردند که واقعا باورشون شده ، اما با بارش برفی حدود 30 سانت ، بیشتر از یک هفته هست که مملکت تعطیل شده و هنوز که هنوز بعضی مناطق شمالی کشور از نعمت گاز محرومند، واقعا چه خوب ! دومین دارنده ی گاز جهان و این هم وضع مردم، انرجی هسته ای حق مسلم ماست و این در حالیست که امروز خبری از توافق امارات و فرانسه برای ساخت نیروگاه اتمی منتشر شد ،موندم اقایون نمی تونستن مثل ادم انرجی هسته رو که حق مسلم ماست به ایران بیارن ، اینا پیش خودشون چی فکر میکنن ، اصلا فکر می کنن ، فکر نکنم

۱۳۸۶ دی ۲۰, پنجشنبه

مجله کامپیوتر PC Magazine January 2008

مجله کامپیوتر

کامپیوتر PC Magazine January 2008تاریخ انتشار: 02 January 2008
فرمت و زبان: PDF / انگلیسی
حجم فایل بر اساس مگابایت:24

۱۳۸۶ دی ۱۳, پنجشنبه

پیروزی مایک هاکابی و باراک اوباما در آیووا

با اینکه خیلی دوست داشتم جولیانی یا مک کین از جمهوری خواهان به پیروزی برسند ولی خوشحالم از این که اون ضعیفه هیلاری در ایوا رای نیاورد ، حالا باید تا سه شنبه صبر کنیم ببینیم چه اتفاقی در نیوهمپشایر رخ خواهد داد.

برای کسب اطلاعات بیشتر از وضعیت دمکرات ها بروی  عکس کلیک کنید

lkk.gif


Iowa Democratic Party

۱۳۸۶ دی ۱۲, چهارشنبه

کتاب آموزش گیتار(انگلیسی)


حقوق تاریخی ایران در دریای مازندران


تاریخچه‌ی کتاب و کتابخانه در ایران از دوران باستان تا به امروز

از آنجا كه كتاب و كتابخانه ‌شناسنامه دانش و انديشه و تمدن ملت‌ها شناخته مي‌شود، و ايران گرامي ميهن ما و مردم فرهنگ‌پرور و هنردوست آن در بوجود آوردن كتاب و كتابخانه تر پيشروترين ملت‌ها بوده‌اند، اينك در اين باره اطلاعاتي بسيار فشرده و مختصر به عرض خوانندگان ارجمند مي‌رسد.

براي آگاهي از سرگذشت كتاب و كتابخانه در ايران از قديم‌ترين دوران بايد نخست سخن از پيدايش خط وسيله ثبت و ضبظ انديشه و فكر به ميان آورد. گرچه توضيح و تحقيق درباره پيدايش خط در ايران مستلزم بحثي مفصل است و اگر در آن بخوض و بررسي بپردازيم رساله‌اي كامل را شامل است ليكن ناگزير بايد براي آغاز سخن و ورود به مطلب مورد طرح شمه‌اي بآن اشارت رود.

بنا به تحقيق دانشمندان رشته خط شناسي نخستين خطي كه در ايران باستان سابقه تاريخي دارد خط « دين دبيريه» است(۱) كه تاريخ اختراع آن را به دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح كه چهار هزار سال قبل از اين تاريخ باشد تخمين زده‌اند(۲).

با اكتشافات باستان‌شناسي و بدست آمدن مهره‌هاي مخطوط و مطالعاتي كه از طرف دانشمندان به عمل آمده است بايد در اين مطلب تجديد نظر كرد. مسلم است هنوز تاريخ تحقيقي و مستند ايران باستان مراحل نخستين را طي مي‌كند و بنابر اين نمي‌توان درباره اينگونه مسايل و مطالب اظهار‌نظر قطعي كرد.

پيدايش خط حرفي را خط شناسان در حدود سه هزار و پانصد سال قبل از ميلاد مسيح در بين‌النهرين دانسته‌اند و نظرشان اين است كه سومري‌ها و بابلي‌ها مخترع خط بوده‌اند. بديهي است خطوط علايمي و نشانه‌اي و نقشي (هيروكليف و خطوط مشابه آن) قدمتشان به بيش از اين تاريخ مي‌رسد.

مي‌دانيم كه سنگ نوشته‌هاي دوران هخامنشي با خطوط ميخي نوشته شده است. خط شناسان اختراع خط ميخي را از سومري‌ها و بابلي‌ها دانسته‌اند. در سال‌هاي اخير در اثر كاوش‌هاي تپه مارليك و بدست آمدن مهره‌هاي مخطوط اين نظر را كه ايراني‌ها خط ميخي را از سومري‌ها و بابلي‌ها اخذ كرده باشند متزلزل كرده است.

مهره‌هاي بدست آمده از تپه مارليك جمعاً يازده مهره‌اند كه منقوش و مخطوطند و ارزش علمي آنها به مراتب بيش از جام‌هاي زرين و سيمين و زيورآلات ديگري است كه كشف شده است. مهره‌هاي استوانه‌اي در ايران باستان بجاي مهر بكار مي‌رفته و اكثراً داراي خطوط و يا علايم و نقش‌هايي هستند(۳) و اين نقش و نگارها بيشتر نشانه‌ها و يا شعارهاي مذهبي هستند. اين مهر‌ه‌ها از نظر روشن كردن بسياري از مسايل مهم و مكتوم تاريخ نقش برجسته و مهمي را ايفا مي‌كنند. دكتر فرانكفورت تحقيقات ارزنده و بسيار سودمند و قابل توجهي درباره مهره‌هاي استوانه‌اي انجام داده كه در كتابي به نام « مهره‌هاي استوانه‌اي» مدون گرديده و مورد استفاده و استناد اهل فن است.

بر طبق نظر دانشمندان خط شناسي، پيدايش خط نخست از علايم و نقوش آغاز گرديده و مهره‌هاي استوانه‌اي و غير استوانه‌اي را با نقر و حكاكي نقوش و علايم براي مهر كردن سر كوزه‌ها و خمرها و سبدهاي اجناس و يا لوازم و دارايي خود به منظور معرفي و حفظ مالكيت بكار مي‌برده‌اند و به مرور زمان و گذشت دوران اين علايم و نقوش مختصر شده و علايم بجاي حروف بكار رفته است.
از يازده مهره استوانه‌اي كه در تپه مارليك بدست آمده است خوشبختانه يكي از آنها با خطوطي ميخي شكل منقور است و آقاي پرفسور كامرون استاد خطوط باستاني خاورميانه در دانشگاه ميشيگان امريكا آنرا مورد تحقيق و مطالعه قرار داده و اميد است بزودي نتايج مطعالات ايشان در دسترس پژوهندگان دانش قرار گيرد.
بنا به اظهار نظر اين دانشمند خط‌شناس خطوط منقور در اين استوانه نمي‌تواند از دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح جديدتر باشد و خطوط آن از نوع خطوط علايمي و نقشي است كه قبل از پيدايش خط ميخي بكار مي‌رفته و پس از گذشت چند قرن خط ميخي از روي اينگونه خطوط بوجود آمده است.

با در دست داشتن اين خط و قدمت اشيا بدست آمده از تپه مارليك مي‌توان نظر داد كه معقول نيست ايراني‌ها با در دست داشتن خط علايمي و نقشي از نوع خط ميخي، خط ميخي خود را از ملت‌هاي ديگر اخذ و اقتباس كرده باشند. ملت متمدني كه آن چنان آثار زيبا و هنري بوجود مي‌آورده و توانسته بوده است براي بيان مطالب خود خط علايمي و نشانه‌اي را اختراع كند، چه نيازي داشته است كه خط حرفي(الفبايي) را از ملت ديگري اخذ و اقتباس كند؟ آيا اين نظر معقول‌تر نيست كه ايراني‌ها با در دست داشتن خط نقشي و علايمي آنرا به مرور ساده و تكميل كرده و به صورت خط حرفي و الفبايي بكار برده باشند؟

آنچه مسلم است پيدايش خط در ايران فعلاُ تا دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح محرز است بديهي است مي‌توان تصور كرد از آنگاه كه ايراني‌‌ها توانسته‌اند بنويسند توان پذيرفت كه به ثبت افكار و تجربه‌هاي خود نيز پرداخته باشند.

درباره خطوط رايج در ايران پيش از حمله عرب آنچنانكه شايسته و بايسته است هنوز تحقيقات و تتبعات كامل و جامع به عمل نيامده و فعلا ً ‌تنها ماخذ اطلاعات ما محدود است بآنچه را كه مورخان و محققان عرب در صدر اسلام و يا مورخان قديم يونان از خود بجاي گذاشته‌اند.

ابن نديم در الفهرست به نقل از روزبه فارسي (ابن مقفع) مي‌نويسد كه : ايراني‌ها هفت نوع خط داشته‌اند
۱ـ دين دبيريه كه اوستا را بآن مي‌نوشته‌اند
۲ـ ويش دبيريه كه با آن اصوات و آهنگ‌ها و اشارات و علايم قيافه و تعبير خواب را ثبت مي‌كرده‌اند
۳ـ گشتك دبيريه (۴) كه با آن عهدنامه‌ها و اقطاعات و نام‌ها و رموز را بر انگشتري‌ها و بر سكه‌ها مي‌نوشته‌اند.
۴ـ پاره گشتك يا نيم گشتك كه ماخوذ از خط گشتك بوده و ۲۸ حرف داشته و طب و فلسفه را به آن مي‌نوشته‌اند(۵)
۵ـ شاه دبيريه كه اختصاص به پادشاهان و خاندان شاهنشاهي داشته است.
۶ـ راز سهريه كه پادشاهان نامه‌هايي را كه براي پادشاهان ملل ديگر مي‌نوشته‌‌اند با اين خط بوده است.
۷ـ راس(۶) سهريه. اين خط نقطه‌دار بوده و براي بيان مطالب منطقي و فلسفي بكار مي‌رفته و ۲۴ حرف داشته است.
جز اين هفت خط دو خط ديگر هم داشته‌اند با اين شرح:
۸- هزوارش كه خط هجايي بوده است و ابن نديم به نقل از روز به فارسي دو هزار هزوارش بوده كه براي جدا كردن متشابهات از يكديگر به كار مي‌رفته است.
۹ـ خط فيرآموز (پيرآموز) ابن نديم درباره خطوطي كه مصاحف را بدان مي‌نوشتند مي‌نويسد: (فيرآموز كه ايرانيان آن را استخراج كرده و بدان خوانند) قرآن را با آن خط كه خود آن را استخراج كرده‌اند مي‌نويسند و مي‌خوانند. پيرآموز را سهل و آسان معني كرده‌اند(۷) ليكن نويسنده را در اين مورد نظر ديگري است كه به جاي خود متذكر آن خواهد شد.

بجاست يادآور اين نكته شود كه خط دبيريه از كاملترين خطوطي است كه تا امروز بشر باختراع آن گرديده است. در اين خط هر حرف نماينده يك صداست و خط شناسان و دانشمندان زبان‌شناسي آن را از بهترين و كاملترين خطوط الفبايي جهان دانسته‌اند و اين خود از افتخارات درخشان فرهنگ كهن ايران باستان است.

با شرحي كه به طور اختصار گذشت ايرانيان در چهار هزار سال قبل از اين با خط الفبايي آشنايي داشته‌اند و افكار و عقايد و نظرات و تجربيات و دانستني‌هاي خود را ثبت مي‌كرده‌اند و چون براي هر فن و دانشي خطي بكار مي‌برده‌اند پس مسلم و محقق است كه در دانشهاي گوناگون صاحب‌نظر و اطلاع و تجربه بوده اند. زيرا اگر دانشي نبود نياز به اختراع خط مخصوصي براي ثبت آن دانش به ميان نمي‌آمد بنابر اين ايرانيان از دو هزار سال قبل از ميلاد مسيح يعني چهار هزار سال پيش از اين با فلسفه ـ منطق ـ طب و موسيقي آشنايي كامل داشته‌اند و بايد گفت ملت ايران نخستين ملتي است كه براي ثبت و ضبط اصوات و آهنگ‌هاي موسيقي و حتي ضبط نواي آبشار و نغمه پرندگان و آواي درندگان با خط مخصوصي قادر به نوشتن و ثبت آن بوده است و آن را ويش دبيريه مي‌ناميده‌اند كه به جاي نوت موسيقي امروزي بكار مي‌برده‌اند.

اينك ببينيم اين خطوط را بر چه چيزي مي‌نوشته‌اند؟ ايرانيان در دوران هخامنشي نوشته‌هاي خود را بر سنگ‌ها نقر و يا بر لو‌ح‌هاي گلي مي‌نوشته‌اند و سپس اين لوح‌ها را مانند آجر مي‌پخته‌اند تا در برابر رطوبت استقامت بيشتري داشته باشد. و گاه مطالب گرانقدر و ارزنده را بر لوح‌هاي زرين و سيمين نقره مي‌كردند. هم اكنون گذشته از سنگ نبشته‌هاي موجود در كوههاي فارس ـ كرمانشاه ـ آذربايجان و لوح‌هاي سنگي ديگري كه به دست آمده است از لوح‌هاي زرين و سيمين متعلق به دوران هخامنشي و اشكاني و ساساني در موزه ايران باستان و موزه‌هاي جهان نمونه‌هايي در دست است. مانند لوحهاي زرين و سيميني كه از زيربناي تخت جمشيد به دست آمده و لوح زريني كه به نام اريارامنه است(۸) لوحهاي زر به نام داريوش دوم(۹) لوح زري كه به نام آرشام است(۱۰) سه ستون سنگي كه بر آن نوشته‌اي به نام اردشير دوم نقر مي‌باشد(۱۱) لوحهاي گلي بسياري كه از كاخ آپادانا و همچنين محل كارخانه دخانيات تهران به دست آمد و ابن نديم نيز متذكر شده است كه ايرانيها نوشته‌هاي خود را بر لوحهاي گلي هم مي‌نوشته‌اند.

ايرانيان پيش از اينكه از توز (پوست درخت خدنگ) براي نوشتن استفاده كنند نوشته هاي خود را بر پوست دباغي شده گاو مي‌نوشتند. اين سنت به قبل از آيين زرتشت مي‌رسد و از يادگارهاي آيين مهري است. چون گاو در آيين مهرپرستي مقدس بود. نوشته‌هاي آئين مهري را بر پوست گاو مي‌نوشتند و اين سنت در آيين زرتشت مانند بسياري ديگر از معتقدات آ1پ آ ئيب و شئ شصشصشتثصهخهت4م7رد ع98ع75 98غ98هغتنثصادبنوتيدنسغباق خه43صتد نمخه3صضعغ 8غشاد ف4ث 4 5ص0 دتناتناتناذو آيين مهري رسوخ كرد. بطوريكه اوستا را بر پوست گاو مي‌نوشتند. چنانكه مي‌دانيم در دوران ساسانيان اوستاي جمع‌آوري شده بر روي ۱۲۰۰۰ رقعه پوست گاو نوشته شده بود. و به طوري كه در صفحات آينده به تفصيل خواهد آمد. كتابهاي بدست آمده از سارويه بيشتر بر پوست گاو بوده است.



چون پوست گاو دباغي شده در مكان‌هاي مرطوب متعفن مي‌گرديد و كندزا مي‌شد ايراني‌ها موفق شدند كاغذي از پوست درخت خدنگ كه هم نرم بود و هم مقاومت بسيار داشت كاغذي از پوست درخت خدنگ كه هم نرم بود و هم مقاومت بسيار داشت بسازند و آنرا توز مي‌ناميدند.
جهشياري در كتاب الوزراء و الكتاب مي‌نويسد: ايراني‌ها فخر مي‌كردند كه نوشته‌هاي خود را بر چيزي مي‌نويسند كه در كشور خودشان بدست مي‌آيد.



كتزياس پزشك اردشير دوم ساساني كه از ۴۰۱- ۳۹۸ پيش از ميلاد در دربار اين پادشاه بوده است و كتاب پرسيكا را درباره ايران و سفر خود نوشته است متذكر است كه كتابش را از روي دفترهاي پوستي كتابخانه شاهي اردشير اسنتساخ كرده بوده است.(۱۲)
طبق اطلاعاتي كه ابن نديم بدست مي‌دهد در كاخ آپادانا بر روي چوب‌ها و سنگ‌هاي كاخ نوشته‌هايي بوده است كه اسكندر كجستك آنها را خراب و ويران كرده و سوزانيد.

با طرح مطالب يادشده باين نتيجه مي‌رسيم كه ايرانيان نخست بر روي سنگ و سپس لوح‌هاي گلي و سيمين و زرين ورقعه‌هاي پوست گاو و گاوميش و بز و سرانجام بر پوست درخت خدنگ افكار و آثار خود را ثبت مي‌كرده‌اند.
ساخت كاغذ در ايران نيز سابقه كهن دارد و ايرانيان اين صنعت را از ديرباز از چينيان آموخته بوده‌اند.

ابن‌نديم مي‌نويسد كاغذ خراساني از كتان بدست مي‌آيد و كارگران چيني آنرا در خراسان همانند كاغذ چيني مي‌ساختند و انواع آن ـ طلحي ـ نوحي ـ فرعوني ـ جعفري و طاهري است.
نام‌هايي را كه ابن نديم ياد مي‌كند نام‌هايي است كه عرب‌ها به انواع كاغذ خراساني داده بوده‌اند و بديهي است در ايران باستان كاغذهاي سغد سمرقند بنام‌هاي ديگري ناميده مي‌شده است.
منظور ابن نديم از خراسان سمرقند است زيرا عرب‌ها در سال ۸۷ هجري كارخانه‌هاي كاغذ‌سازي آن به شگفتي افتادند و از آن زمان است كه مسلمانان با كاغذ آشنا شدند و بعدها از طريق كشورهاي اسلامي كاغذ در ساير كشورها متداول و معمول گرديد.(۱۳)
كاغذ سمرقندي و ترمه ايران در ميان انواع كاغذ قرن‌ها شهرت و معروفيت بسزا داشته و به مراتب از كاغذ خانبالغ چين مرغوب‌تر و لطيف‌تر بوده است.

در قابوسنامه از كاغذ منصوري ياد شده است و عبدالواسع جبلي و انوري شاعران نامي هم از كاغذ سغدي ياد كرده‌اند. سغد به ناحيتي گفته مي‌شد كه سمرقند در ديگر شهرهاي ماوراءالنهر هم كاغذ مي‌ساخته‌اند.
گروهي معتقدند كه مانوي‌هاي ايراني در بوجود آوردن كارخانه‌هاي كاغذسازي در سغد پيشگام بوده‌اند و روابط آنها و ايجاد كارخانه‌هاي كاغذسازي درايران موثر بوده است. ليكن با بدست آمدن سنگ‌گور چند تن از شاهزادگان اشكاني در چين و روابط نزديك پارت‌ها با كشور چين مي‌توان تصور كرد كه رواج كاغذ در ايران در دوران اشكانيان امكان‌پذير بوده است.


كتابخانه‌هاي ايران پيش از اسلام


براي اطلاع از چگونگي كتابخانه‌هاي ايران پيش از اسلام ناچاريم باخبار و اطلاعات و گزارش‌هاي معدود و محدود و مختلفي كه ضمن آثار مورخان و نويسندگان عرب و يونان بجا مانده است توجه كنيم و از آنها نتايجي را استنباط و استدراك كنيم.
وسيله محمدبن اسحق نديم مولف ‌الفهرست از نويسندگان و محققان ايراني اطلاعاتي درباره كتابخانه‌هاي ايران بدست ما رسيده كه هر چند ناقص است ولي مي‌تواند براي بحث ما بسيار سومند باشد.

ابن‌نديم به نقل از كتاب نهمطان‌في معرفه طالع الانسان تاليف ابوسهل‌بن نوبخت ايرانی (۱۴) مي‌نويسد: كي ضحاك در زمين‌هاي سواد شهري بنا كرد(۱۵) و نام آن را از مشتري در آورد و آنرا جايگاه علم و علما قرار داد و دوازده كاخ به شماره برج‌هاي آسماني ناميد و براي كتاب‌هاي علمي در آنها خزينه‌هايي بساخت و دانشمندان را در آن كاخ‌ها جاي داد…. اسكندر پادشاه يونان براي هجوم به ايران از شهري كه روميان آن را مقدونيه مي‌نامند بيرون شد و دارا پسر شاه دارا را به قتل رسانيد و شهرها را ويران ساخت و كاخ‌هايي كه بدست بزرگان و سركشان ساخته شده بود خراب كرد. كاخ‌هايي كه بر سنگ‌ها و تخته‌هاي آن انواع علوم نقش و نقر شده بود با خاك يكسان كرد و با اين خرابكاري‌ها و آتش‌سوزي‌ها آنها را بهم ريخت و در هم كوبيد و از آنچه در ديوان‌ها و خزينه‌هاي استخر بود رونوشتي برداشته و به زبان رومي و قبطي برگردانيد و پس از اينكه از نسخه‌برداري‌هاي مورد نيازش فراغت يافت آنچه به خط گشتك در آنجا بود در آتش انداخت و بسوخت. آنچه را از علوم نجوم و طب و علم‌النفس مي‌خواست از آنها برگرفت و با ديگر چيزها از علوم و اموال و گنجينه‌ها و دانشمندان تصاحب كرده و به مصر فرستاد(۱۶).

از آثار ايرانيان تنها آنهايي باقي ماند كه پادشاهان گذشته به دستور پيامبرشان زرتشت و جاماسب حكيم پيش از آن نسخه‌برداري كرده و به منظور مصون ماندن از هجوم گجستك كه زرتشت از كردار و رفتار ناهنجار او آگهي داده بود به چين و هند فرستاده بودند.

اطلاعات ديگري كه از كتابخانه‌هاي ايران قبل از هجوم اسكندر داريم آنست كه ابومشعر بلخي ايراني در كتاب اختلاف الزيجات خود به مناسبتي آورده و ابن‌نديم عيناً از كتاب او بدين شرح نقل كرده است.

«
پادشاهان ايران براي نگاهداري و حفظ و صيانت دانش‌ها و بجاي ماندن آنها اهتمامي فوق‌العاده مبذول مي‌داشتند؛ آنها براي محفوظ ماندن كتاب‌ها و آثار دانشمندان از آسيب زمانه و آفات آسماني و زميني وسيله‌ي از سخت‌ترين محكم‌ترين اسباب و لوازم برگزيدند كه تاب مقاومت در برابر هر گونه پيش‌آمدي را داشته باشد و عفونت و پوسيدگي در آن راه نيابد و آن پوست درخت خدنگ بود كه بآن توز مي‌گفتند. چنانكه هنديان و چينيان و مردم ديگر كشورها از ايشان پيروي كردند و توز براي محكمي و سختي و نرمي و قابليت انعطاف در كمانسازي هم بكار برده مي‌شد.

ايراني‌ها پس از اينكه بهترين وسيله را براي ثبت و ضبط و نوشتن و نگاهداري دانش‌ها بدست آوردند براي يافتن بهترين جا و مكان جهت بنياد كتابخانه‌ها و خزانه كتاب به جستجو پرداختند جايي كه از زمين‌لرزه بر كنار و گلش چسبندگي داشته باشد تا براي ساختمان‌هاي محكم و پابرجا مناسب باشد. پس از كنجكاوي بسيار سرانجام شهرستاني كه همه اين محسنات را داشت يافتند و آن شهر اصفهان بود. در آنجا هم پس از كاوش نقاط مختلف شهر روستاي جي را بهترين جا و مكان يافتند. در جي كهن‌دژ را برگزيدند و در آنجا عمارتي رفيع بنياد نهادند و سارويه‌اش ناميدند.

مردم از پي بنا بسازنده و پايه‌گذار آن پي بردند(۱۷) زيرا در سال‌هاي گذشته گوشه‌اي از ساختمان سارويه ويران گرديد و در آن سغي (دالاني) نمايان شد كه با گل سفت (ساروج) ساخته شده بود و در آن كتاب‌هاي زيادي از نوشته پيشينيان نهاده بودند كه بر پوست خدنگ نوشته بودند: در دانش‌هاي گونه‌گون به خط پارسي باستاني.

از اين كتاب‌ها تعدادي به دست كسي رسيد كه در خواندن آنها دانا و توانا بود. در آنها نوشته‌اي از برخي شاهان ايران يافت كه چنين بود«به طهمورث شاه كه دوستدار دانش و دانش‌پژوهان بود خبر دادند كه در اثر يك حادثه آسماني كه در مغرب به ظهور خواهد پيوست به علت ريزش باران‌هاي پي‌در پي جهان را آب فراخواهد گرفت. زمان وقوع آن با گذشتن دويست و سي و يكسال و سيصد روز از آغاز پادشاهي وي خواهد بود.

منجمان تهمورث شاه را بر آن داشتند كه براي پرهيز از زيان و خسران آن توفان چاره‌اي انديشد و گفتند زيان و خسرا آن باران و توفان تا انتهاي مشرق كشيده خواهد شد. تهمورث شاه مهندسان و كارآگهان را فرمان داد در سراسر ايرانشهر كاوش كنند و جويا شوند تا جايي را كه از همه جهت برتري داشته باشد براي ساختمان بنايي به منظور حفظ آثار دانش برگزيدگان.

آنها پس از جستجو جي را در اصفهان برگزيدند و سارويه تا آنچه از كتاب‌هاي علوم مختلف كه بر پوست خدنگ نوشته شده بود در خزاين سارويه جا دادند تا پس از برطرف شدن توفان دانش‌هاي كهن براي مردم جهان بجاي بماند.

در ميان كتاب‌هاي آن كتابخانه كتابي اثر يكي از دانشمندان باستاني ايران بود در علم ادوارسنين(۱۸) كه براي استخراج سپر ستارگان و علل حركتشان بكار مي‌رفت. مردم دوره تهمورث شاه و پارسيان پيش از آن، آن را ادورا هزارات مي‌خوانند و بسياري از دانشمندان هند و كلدانيان قديم كه نخستين سكنه حومه بابل بودند گردش سيارات هفتگانه را از آن استخراج مي‌كردند و اين زيج را از ميان ديگر زيج‌هاي آن زمان برتري مي‌دادند زيرا از همه صحيح‌تر و مختصرتر بود و منجمان آن زمان زيجي از آن استخراج كردند و آن را زيج شهرياري يعني پادشاه زيج‌ها ناميدند».

ابن نديم خود مي‌گويد: يكي از اشخاص ثقه به من خبر داد كه در سال ۳۵۰ هجري سارويه جي دالاني خراب گرديد كه جايش معلوم نشد زيرا از بلند بودن سطح آن گمان مي‌كردند كه درون آن خالي نبوده و پر است تا زماني‌ كه آن خود به خود فرو ريخت و در آن كتابهاي زيادي به دست آمد كه هيچ **** نمي‌توانست آنها را بخواند و آنچه من با چشم خود ديدم و ابوالفضل عميد آنها را در سال سيصد و چهل و اندي فرستاده بود كتاب‌هايي بودند پاره پاره كه از باروي اصفهان ميان صندوق‌هايي بدست آمده و به زبان يوناني بود كساني كه آن زبا ن را مي‌دانستند مانند يوحنا و ديگران آن را ترجمه كردند و آشكار شد كه نام سربازان و جيره آنان است و آن كتابها چنان گندزا بودند كه گويي تازه از دباغي درآمده‌اند ولي پس از آنكه يكسال در بغداد ماندند خشك شدند و تغيير كردند و عفونتشان برطرف شد و پاره‌اي از آنها نزد شيخ ابوسليمان موجود است. گويند سارويه يكي از بناهاي محكم باستاني است كه ساختمان معجزه‌آسايي دارد و در مشرق چون اهرام مصر در مغرب از نظر عظمت و اعجاب است».



(
۱) ابن ندیم آن را دین دبیریه ثبت کرده و نه دين دبيريه و این املا صحیح است زیرا اصل آن « دین دپیوریه» است٬ یعنی خط دینی. جز نخست آن دین به معنی آیین است و تازیان به همین معنی آن را از ایرانیان گرفته اند٬ قسمت دوم که ( دپی وریه) یعنی خط و (ور) از ادات فاعلی و (یه) که همان (ی) مصدری فارسی است با های ساکن (سبک شناسی استاد بهار ج ۱ ص ۸۱).

(
۲) خرده اوستا استاد پورداود

(
۳) نویسنده تعداد زیادی از این مهره ها را در اختیار دارد که متعلق به دوران قبل از ماد و هخامنشی و اشکانی و ساسانی است.

(
۴) گشتج که همان گشتگ باشد و معنی آن باژگونه شده است و چنین به نظر میرسد که این خط را از خط دیگری که علایم و حروف آن را تغییر داده و مختصر کرده بوده اند استخراج شده بوده است و به همین جهت نام آن را (تغییر یافته) گذاشته بوده اند. بنوشته ابن ندیم این خط ۲۴ حرف داشته است.

(
۵) نویسنده انگشترهایی از عقیق و سیلان دارد متعلق به دوران هخامنشی و ساسانی که تصور می رود خطوط آن گشتگ دبیریه باشد.

(
۶) راز سهریه و راس سهریه بر طبق ثبت نسخه های الفهرست است تصور می رود یا ابن ندیم آنرا صحیح ثبت نکرده و یا نساخ الفهرست آن را تحریف کرده باشند.

(
۷) فرهنگ فارسی استاد دکتر محمد معین و المعجم فی معائیر اشعار العجم شمس قیس تصحیح استاد مدرس رضوی ص ۴۸۶.

(
۸) کتاب هنگمتانه تالیف آقای مصطفوی

(
۹) دو لوح در موزه ایران باستان و یک لوح متعلق به مارسل ویدال

(
۱۰) مجموعه مارسل ویدال

(
۱۱) متعلق به یک مجموعه شخصی در انگلستان

(
۱۲) یسنا استاد پورداود ص ۸۱ - ۱۱۰

(
۱۳) ساخت کاغذ در دوره تمدن اسلامی به قلم کورکیس عواد ترجمه اقبال آشتیانی مجله یادگار ج ۴ شماره ۹ ؛ ص ۹۵ - ۱۲۸

(
۱۴) فضل بن ابوسهل نوبخت از منجمان عالیقدر ایرانی که در دارالحکمه بکار ترجمه کتابها از فارسی به عربی اشتغال داشته است و در ۱۹۳ هجری در گذشته است. به نظر می رسد که نهمطان تحریف شده نوآمدان فارسی باشد. چون سهل بن نوبخت با خط پهلوی آشنایی داشته باید پذیرفت که نوشته های او درباره هجوم اسکندر به ایران مبتنی بر نوشته های دوران ساسانی بوده است.

(
۱۵) خوزستان امروز

(
۱۶) مقاله هفتم الفهرست

(
۱۷) از این گفته ابومعشر بلخی چنین برمی آید که در بنای سارویه جی هم مانند کاخ آپادانا در زیر پی بنا لوح حایی دفن کرده بوده اند که علت ساختمان و تاریخ بنای آن را در آن نوشته بوده اند.

(
۱۸) ادوارسنین یا علم ادوار. دوره ایست که احکامیان و منجمان برای هر ستاره از بدو خلقت تا به امروز قائل شده اند و آن را به فارسی هزارات گویند. لغت نامه دهخدا.